Una – The One

Kao i mogne druge rijeke u Balkanu, ali i Regiji i rijeka Una je u stalnoj opasnosti da bude uništena sa hidrocentralama. Una je jedna od rijetkih rijeka u svijetu sa zdravim protokom i iznenađujuće dobrim ribolovom. U filmu koji je snimio Una – discovery u suradnji sa Brothers On the Fly govori se o bogatstvu rijeke Une, o ribolovu u Bosanskoj Krupi i kantonu te o samoj zaštiti i štetnosti bilo kakve gradnje na rijeci Uni.

U filmu govori najzalužniji za ovaj projekat Anes Halkić, kao i austrijski gosti Christof Menz i Uwe Rieder koji su boravili u Bosanskoj Krupi na ribolovu. Film je najviše snimljen na lokaciji Halkići u Bosanskoj Krupi, kao i u kanjonu između Bihaća i Bosanske Krupe i Nacionalnom parku u Bihaću.

Film je snimljen u 4K rezoluciji i u javnost će biti emitiran početkom 2017. godine i trajaće preko 90 minuta a mi Vam donosimo trailer koji će Vas sigurno oduševiti.

Izvor: http://otocani.net/lokalno/bosanska-krupa/najava-filma-o-rijeci-uni-jos-jedna-prica-o-ljudima-koje-zive-za-rijeku-unu/12612