Skobaljijada i gurmanijada 2017, Mali Zvornik

Šesta ,,Skobaljijada i Gurmanijada” u Malom Zvorniku održana 10. juna

Mirko Knežević iz Lazarevca, pobednik je šeste malozvorničke „Skobaljijade“. Za ulov od 2.090 grama nagrađen je ribolovačkim štapom dužine šest metara, pobedničkim peharom, medaljom i ribilovačkim kačketom, dok je iza sebe ostavio drugoplasiranog Živojila Jovanovića sa ulovom od 1.350 grama. Treće mesto pripalo je Milošu Virijeviću iz Kosovske Mitrovice, koji je imao ulov od 1.300 grama. Organizatori manifestacije i sponzori, opština Mali Zvornik, Klub sportskih ribolovaca „Drinsko jezero“ i Turistička agencija „Abeona“, nagradili su i najmlađeg učesnika Vladimira Jevtića (7) u kategoriji kadeta, kao i Suadu Opačić iz Loznice, jedinu takmičarku od ukupno stotinu učesnika na ribolovačkoj stazi.

Pobednici „Gurmanijade“ u kategoriji pripreme riblje čorbe su članovi ekipe „Zasavica“ iz Sremske Mitrovice, dok je drugo mesto pripalo ekipi „Opušteno kod Bože“ iz Pančeva, a treće ekipi „Kotlić from Komirić“ iz Osečine. Najbolji čorbast pasulj skuvao je tim „Prijatelj i prija“ iz Donje Trešnjice kod Malog Zvornika, drugo mesto osvojio je tim „Zasavica“ iz Sremske Mitrovice, a trećeplasirana ekipa je „Blago čiče“ iz Osečine. Među kulinarima najbolji gulaš pripremljen na lovački način spremile su „Majstorice“ iz Malog Zvornika, drugo mesto osvojila je ekipa „Prijevor“ iz okoline Čačka, a treće ekipa „Heba“ iz Loznice.

Za Skobaljijadu, takmičenje u izlovu ribe na plovak na reci Drini, prijavljeno je 100 učesnika, a šestorica njih su bili u kategoriji kadeta. Za Gurmanijadu je prijavljeno 27 ekipa. Kulinarski žiri činili su ,,vitezovi kulinarstva“ Dragan Mitić, Bata Subotički i Vukašin Marić, a predvodio ih je Boško Zdjelarević, predsednik Udruženja “Etno Bakrač“.

Izvor i više informacija: http://www.malizvornik.info/?p=10097&lang=lat

« 1 od 2 »