Revir Glavatičevo, Glavatičevo

 • glavaticevoglavaticevo
 • glavaticevo1glavaticevo1
 • glavaticevo2glavaticevo2
 • glavaticevo4glavaticevo4
 • glavaticevo5glavaticevo5
 • glavaticevo3glavaticevo3

Kategorija: Komercijalni reviri, Reke i Neretva Tags: fly fishing, glavatičevo i revirGPS: 43° 30.316 N, 18° 6.281 E Google Map: 43.50526075419686, 18.104677174188282

Opis
Opis
Više detalja
Slike
Video
Mapa
Komentari
Slične strane
 • Nalazi se u selu Glavatičevo i dugačak je cca 4000 metara, a prostire se od starog mosta u Glavatičevu nizvodno do visećeg mosta na Bijelom brdu.

 • Detaljan opis:

  Dovoljno je reći da je revir otvoren na jednoj od najljepših rijeka Bosne i Hercegovine na dijelu koji je već dugo vremena bio pod režimom totalne zabrane ribolova.
  Ambijent je nevjerovatan, netaknuta priroda. Revir ne spada u kategoriju urbanih revira gdje lovite prolazeći kroz dvorišta ili konstantno pazite da li ćete slučajnog prolaznika “zakačiti” mušicom, ili ne daj Bože, strimerom.
  Veoma je bitno što je revir izuzetno dobro označen, tako da se s lakoćom pronalazi početak i kraj revira. Ono što me raduje jeste činjenica da je
  prihvaćen režim “ulovi i pusti”, bez obzira o kojoj ribljoj vrsti se radi.
  A kada se radi o ribljim vrstama, to je priča za sebe. Mislim da ne postoji rijeka s takvom raznovrsnošcu salmonoidnog ribljeg fonda u Bosni i Hercegovini: lipljen, potočna pastrmka, glavatica, kosor, neretvanska potočna pastrmka a kao šlag na kraju dolazi njeno veličanstvo – mekousna pastrmka.
  Već je u nekoliko navrata prije samog otvorenja revira izvršeno poribljavanje potočnom pastrmkom, i to matičnim primjercima, koji su se, vjerujte, veoma brzo prilagodili, tako da nekada niste sigurni da li se borite s potočarom ili mekousnom, jer su izuzetno borbene i jake, i vjerujte da ovo zaista i mislim, a uostalom prvi vas dolazak će vam to i potvrditi.
  Dužina revira je 3.600 metara, što osigurava nesmetan ribolov za više ribolovaca koje možda nećete niti sresti.
  Kada je vodostaj niži, čitav revir možete proći idući sredinom vode, birajući lokacije na koje ćete prezentirati vaše mušice. Ne može se reći koja riblja vrsta preovladava u reviru jer smo imali priliku vidjeti trenutke u kojima Neretva “provrije” kada lipljen lovi, a isto tako smo posmatrali specifično “hranjenje” potočne pastrmke.
  Cijena ribolovne dozvole je 40 KM, s tim da nakon tri dolaska, četvrti imate gratis.
  Za one koji dolaze iz udaljenijih dijelova BiH, za smještaj se ne trebaju brinuti, jer po izuzetno pristupačnim cijenama (10-20 KM/po osobi) možete naći smještaj u Glavatičevu, u izuzetno uredjenim ugostiteljsko – turističkim objektima.
  Ribočuvarska služba je fantastična, primjereno odjeveni i uz primjeren pristup, u potpunosti će biti neprimjetni tokom ribolova, ali u isto vrijeme iz prikrajka paziti na one koji baš i nisu “dobronamjerni” posjetioci revira.
  Šta još reći – obavezno posjetite, jer iskustvo ribolova na ovom reviru je nešto što nećete zaboraviti već narednog vikenda!
  Bistro!
  Izvor: http://www.bistrobih.ba/nova/revir-na-rijeci-neretvi-glavaticevo/

  Najbliže mesto: Glavatičevo
  Adresa: Glavatičevo
  Glavatičevo
  Federacija Bosne i Hercegovine
  Bosnia and Herzegovina
  Reka ili jezero: Revir
  Tehnika pecanja: Mušičarenje
  Dozvola: Posebna dozvola za revir
 • No Records Found

  Sorry, no record were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *