Jezero Paljuvi, Ub

 • jezero-paljuvi-3jezero-paljuvi-3
 • jezero-paljuvi-1jezero-paljuvi-1
 • jezero-paljuvi-2jezero-paljuvi-2

Kategorija: Jezera Tags: jezero paljuviGPS: 44° 25.826 N, 20° 8.647 E Google Map: 44.430425637435, 20.144114555664032

Opis
Opis
Više detalja
Slike
Video
Mapa
Komentari
Slične strane
 • Jezero Paljuvi je veštačko jezero površine 150 ha nastalo 70-tih godina pregrađivanjem rečice Kladnice, a vodom se snabdeva iz mnogobrojnih potopljenih bunara i izvora. Prosečna dubina jezera kreće se između 1 i 2 m.

 • Detaljan opis:

  Jezero Paljuvi je veštačko jezero površine 150 ha nastalo 70-tih godina pregrađivanjem rečice Kladnice, a vodom se snabdeva iz mnogobrojnih potopljenih bunara i izvora. Prosečna dubina jezera kreće se između 1 i 2 m. Ima dosta potopljenog granja i relativno malo vodene trave. Pošto je prilično plitko voda se brzo zagreje i riba ima izobilje prirodne hrane i odlične uslove za mrest. Jezero je pogodno za meč ribolov a na brani se povremeno održavaju takmičenja gde se uglavnom koriste štek štapovi od 11.5 do 13 m. Prilaz vodi je dobar tako da se može i kampovati a određene lokacije zauzimaju pasionirane šarandžije koje mesecima pripremaju svoje mesto za predstojeću sezonu.
  Riblji fond jezera Paljuvi
  Dominantna riba je babuška zbog koje dolazi veliki broj plovkaroša. Babuška se peca na fider ili klasičnu dubinku sa hranilicama. Hvataju se komadi u proseku 300-400 gr. Tu je i krupan šaran, deverika, a od grabljivica bandar i štuka. Javi se i krupan cverglan od 500-800 gr, naročito na manju ribicu ili parče kedera. Ima nešto i pravog soma koji se retko lovi. Krupan šaran se javlja daleko od obale pa je za dobar komad potrebno razvući i preko 100m. Ribolov iz čamca kao i na većini zatvorenih voda je zabranjen.
  Izvor:

  Najbliže mesto: Ub
  Adresa: Paljuvi
  Paljuvi
  Kolubarski okrug
  Srbija
  Reka ili jezero: Jezero
  Tehnika pecanja:
  • Pecanje na plovak
  • Dubinsko pecanje
  Dozvola: Dozvola za rekreativni ribolov
 • No Records Found

  Sorry, no record were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • 1 Review on “Jezero Paljuvi, Ub”

  1. Momchilo Jezero Paljuvi, Ub
   Overall Rating:
   4
   rating iconrating iconrating iconrating iconrating icon

   Prilicno lepo mesto za pecanje, mestani rekose da je najdublje oko 2.5m, od ulova najscesce Babuska, Deverika, Saran. Stim sto ima i dosadnog manica (cverglana). Kontrola cesto prisutna. Bistro

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *