Jezero Granje, Bedekovčina

 • granje1granje1
 • granje2granje2
 • granje3granje3
 • granje4granje4

Kategorija: Jezera Tags: jezero granje i bedekovčinaGPS: 46° 2.44 N, 16° 0.244 E Google Map: 46.04065847375374, 16.00406487440489

Opis
Opis
Više detalja
Slike
Video
Mapa
Komentari
Slične strane
 • U samom srcu Zagorja, nedaleko od Zaboka nalazi se Bedekovčina, a na njezinoj periferiji prava ribička oaza. Ta ribička oaza je ni više ni manje nego kompleks od 5 jezera.

 • Detaljan opis:

  U samom srcu Zagorja, nedaleko od Zaboka nalazi se Bedekovčina, a na njezinoj periferiji prava ribička oaza. Ta ribička oaza je ni više ni manje nego kompleks od 5 jezera pod nazivom "Jezera", koja modernom ribolovcu pružaju ama baš sve što on poželi. Kompleksom "Jezera" gospodari ŠRD "Jezera", koje na navedenom kompleksu ima i svoj ribički dom, sa popratnim sadržajima. U navedenom domu kupuju se dnevne karte (60 kn za 24 sata ribolova), te od uslužnog osoblja dobivate sve informacije koje trebate.
  Od pet navedenih jezera izdvojit ćemo ono šaransko tj. jezero "Granje" na kojemu vrijedi režim "Ulovi i pusti" za šarana i amura. Jezero se nalazi sa desne strane doma i veličine je cca 200 x 120 metara i dubine od 2 do 4,5 metara. Zahvaljujući entuzijazmu i zalaganju pojedinih članova po početku režima "Ulovi i pusti" jezero je poribljeno sa 300 kg šarana prosječne težine oko 16 kg, te 500 kg šarana težine od 5 do 8 kg. Odmah da otklonimo sumnju u naziv jezera "Granje" i napomenemo da je dno jezera glinasto i muljevito, a samo u jednom kutu ima malo "loma" tj. granja, ali to je stvarno zanemarivo.
  Kao što smo već napomenuli u jezeru pliva veća količina kapitalnih šarana što poribljenih što starosjedioca, a što je najvažnije riba je izrazito zdrava i lijepa, bez ikakvih vanjskih oštećenja, osim naravno uboda od udica po ustima ribe. Uz šarana i amura u jezeru ima i svih ostalih vrsta ribe od soma, smuđa, bassa i dr. , a nažalost najveća pošast za modernog šaranolovca su patuljasti somići kojih ima u izobilju.
  Napomenimo i to da je okoliš svih jezera pa tako i jezera "Granje" prekrasno uređen i održavan, te da je na jezerima dozvoljeno paljenje vatre za roštilj i postavljanje šatora zbog noćnog ribolova. Isto tako nije na odmet napomenuti i da je pristup svakom lovnom mjestu na jezeru moguć automobilom.
  Najveći šaran ulovljen na "Granju" je težio nešto sitno preko 20 kg, dok je 2006. ulovljen tostolobik od 21,50 kg.
  Što se tiče samog ribolova on je dozvoljen sa 2 ribolovna pribora uz obaveznu upotrebu podmetača i prostirke za ribu. I da više ne dužimo, preporučamo Vam da obavezno posjetite jezero "Granje" te se i sami uvjerite u sve ovo ovdje navedeno.
  Izvor:http://www.cro-carp.com/

  Najbliže mesto: Zaboka
  Adresa: Bedekovčina
  Bedekovčina
  Krapinsko-zagorska županija
  Hrvatska
  Reka ili jezero: Jezero
  Tehnika pecanja:
  • Pecanje na plovak
  • Dubinsko pecanje
  Dozvola: Posebna dozvola za jezero
 • No Records Found

  Sorry, no record were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *