Jezero Duboki Potok, Barajevo

 • 0452a9377e743940d3892b712965595935ddb1450452a9377e743940d3892b712965595935ddb145
 • duboki-potokduboki-potok
 • w6rxmuw6rxmu

Kategorija: Jezera Tags: Jezero Duboki Potok i BarGPS: 44° 35.107 N, 20° 26.212 E Google Map: 44.58511809, 20.436859899999945

Opis
Opis
Više detalja
Slike
Video
Mapa
Komentari
Slične strane
 • Jezero Duboki potok je dva kilometra udaljeno od centra Barajeva. Nastalo je početkom devedesetih godina prošlog veka, podizanjem brane kojom je pregrađen Duboki Potok, po kome je jezero i dobilo ime.

 • Detaljan opis:

  Jezero Duboki potok je dva kilometra udaljeno od centra Barajeva. Nastalo je početkom devedesetih godina prošlog veka, podizanjem brane kojom je pregrađen Duboki Potok, po kome je jezero i dobilo ime.

  Zahvaljujući činjenici da nema razvijenu industriju, područje opštine Barajevo još uvek spada u područja sa nezagađenom životnom sredinom. Da bi tako ostalo i u budućnosti, Barajevo je među prvim beogradskim opštinama donelo odluku o usvajanju Lokalnog ekološkog akcionog plana radi očuvanja i zaštite kvaliteta životne sredine.
  Bitnu ulogu u tim planovima ima i jezero Duboki Potok, a samo jezero, iako se nalazi dva kilometra udaljeno od centra Barajeva, nije teško naći. Do jezera vas sve vreme navode putokazi a ispred jezera postoji parking gde možete ostaviti svoj auto.

  Jezero pokriva površinu od gotovo 8 hektara, a oivičeno je gustim šumskim pojasem koji je ispresecan brojnim manjim izvorima i potocima. Jezero se redovno poribljava, čisti i održava pa je postalo omiljeno odredište mnogim ribolovcima i izletnicima.
  Obala jezera obrasla šumom je nekim nepisanim pravilom rezervisana za ribolovce koji su još davno ovde napravili malena skrovišta od kiše i sunca. Peca se šaran, smuđ, štuka, bela riba i poneki som.
  Sa suprotne strane nalazi se uređena šljunkovita plaža pa u letnjem periodu osveženje u čistoj vodi ovog jezera potraži i veliki broj kupača.
  Uz sam nasip nalazi se prijatan splav restoran na kome možete predahnuti uz hladno piće. Postoji i prodavnica sa sokovima i grickalicama tako da je vrlo čudno da ovo mesto i pored svoje lepote i pristojne infratrukture, loše posećeno i u letnjim mesecima. Čudno je i to što ovde radije dolaze Beograđani nego stanovnici Barajeva.
  Na livadama uz jezero postoje svi uslovi za organizaciju kamp prostora, terena za odbojku na pesku, mali fudbal... O tome se priča godinama, ali izgradnja nikako da počne. Zato je pre nekoliko godina ovde izgrađena zgrada koja ni danas nije u punoj funkciji, a čak se precizno i ne zna čemu je namenjena. Očigledno je samo da je počela da propada, a da još nije ni završena. Nadamo da će ovaj objekat uskoro početi da služi onome čemu je namenjen jer bi bila velika šteta ostaviti ga ovako, kao čardak ni na obali, ni na jezeru.
  Ovo jezero zaslužuje bar toliko. I mnogo više. Svojom lepotom, čistom vodom, bogatstvom ribljeg fonda i mirom koji nudi posetiocima, zaslužuje svaku pažnju i brigu.

  Izvor: http://vukovisadunava.com/jezera/jezero-duboki-potok/

  Adresa: Milosava Ivkovića
  Barajevo
  Grad Beograd
  Srbija
  Reka ili jezero: Duboki potok
  Tehnika pecanja:
  • Varaličarenje
  • Pecanje na plovak
  • Dubinsko pecanje
  Dozvola: Dozvola za rekreativni ribolov
 • No Records Found

  Sorry, no record were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *